Стотици пожарникари се борят да овладеят горски пожари разпалени в няколко

...
Стотици пожарникари се борят да овладеят горски пожари разпалени в няколко
Коментари Харесай

Стотици пожарникари в Гърция продължават се борят с пожарите

Стотици пожарникари се борят да овладеят горски пожари разпалени в няколко елементи на Гърция в понеделник, до момента в който управляващите предизвестяват, че множеството райони са изправени пред висок риск от нови пожари.

Повече от 200 пожарникари, подкрепени от 17 самолета , се борят с горски пожар за трети следващ ден близо до северния пристанищен град Александруполис , където 13 общности бяха евакуирани като защитна мярка след експлоадирането на пожара в събота, оповестиха от пожарната.

Кипър заяви, че изпраща два противопожарни самолета.

" В положение на паника сме, както ще бъдем и на следващия ден, заради доста високите температури и бурните ветрове ", сподели представителят на пожарната Йоанис Артопиос.

Горските пожари през лятото в Гърция са постоянно срещани, само че се утежниха през последните години от извънредно горещи, сухи и ветровити условия, които учените свързват с изменението на климата.

Повече от 20 000 задгранични туристи трябваше да бъдат евакуирани от ваканционния остров Родос през юли, защото горски пожари горяха в продължение на седмица, унищожавайки хотели и курорти.

Пожарникарите в Испания също се борят в понеделник, за да стабилизират голям горски пожар, който опустоши горите на остров Тенерифе в продължение на шест дни.

В гръцкия северноморски град Кавала двама пожарникари са били ранени в понеделник, до момента в който се опитвали да овладеят пожара, обхванал къщи в село Диалекто, оповестиха от пожарната.

Горски пожар избухна и в село Псача покрай Евия, където бяха разпоредени още евакуации. Повече от 90 пожарникари и пет самолета се борят с пламъците, подпомагани от френските противопожарни сили, се споделя в известието.

Общо 64 горски пожара са избухнали в Гърция през последните 24 часа, оповестиха от пожарната.
 Пожарникарите са покрай стабилизиране на пожара в Тенерифе
Пожарникарите са покрай стабилизиране на пожара в Тенерифе

От предишният вторник насам, пожарът е опустошил към 12 800 хектара гори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР